mandag den 1. januar 2007

Fantastiske Coelho

.
Zahir af Paulo Coelho.
Læst: December 06/Januar 07

Som altid er Coelho fremragende! Bogen var lidt svær at komme igennem, men da det lykkedes blev det også belønnet med en oplevelse af at have lært en ny person (hovedpersonen) at kende, og en tro på at kan betale sig at tro på og kæmpe for Kærligheden.

Coelhos smukke sprog og leg med ord giver som sædvanlig en mængde af "wow"-oplevelser, og citater man får lyst til at skrive ned - og forbander sig over at man ikke gjorde... Handlingen er sekundær. Det vigtigste er de tanker man sidder tilbage med - som i denne bog især er Kærligheden, og hvordan det fysiske troskab ikke er særlig vigtigt, når bare to personer elsker hinanden så meget at tid og geografi er underordnet. Bogen dækker i høj grad det kinesiske ordsprog som hedder: "Hvis du elsker nogen, så sæt dem fri"...

Andre bøger af Coelho jeg har læst og vil anbefale:

Alkymisten - et must-read. Kritiseret af mange anmeldere fora t være banal, men det er vel bare fordi Madonna er citeret for at have sagt det er hendes yndlingsbog... En god ven har sagt at man bør læse denne bog mindst hvert 5. år.

Veronika beslutter at dø - min favorit! Sætter mange tanker i gang om døden, og har en skøn og overraskende slutning. Citat fra bogen: "Bevidstheden om døden får os til at leve mere intensivt".

Elleve minutter - Erotik med et twist... Den første bog af ham jeg læste. Blev tiltrukket af titlen og blev bestemt ikke skuffet.

Coelho er en af de forfattere jeg oftest nævner, når adspurgt om Yndlingsforfattere i div. lister og profiler på Nettet. Politiken har et dejligt interview med ham her, hvor han besvarer spørgsmål fra sine danske fans.

Ingen kommentarer: