tirsdag den 31. januar 2012

Bogliste JANUAR 2012



Den første måned i 2012 bød på en god blanding af romaner, krimier, zombier og lidt naturvidenskab.


Moonwalk med Einstein /Joshua Foer
Genre: Populær-naturvidenskab

Tag med en amerikansk journalist på en rejse ind i hukommelsens hemmeligheder og lærer hvordan man bliver mental-atlet. 

Bogen er spækket med interessante anekdoter og skrevet i et letforståeligt og underholdende sprog.


Håndteringen af Udøde /John Ajvide Lindqvist
Genre: Spænding

Realistisk zombie-roman med masser af følelser
Forfatteren er så god til at beskrive store følelser som kærlighed, sorg, savn - samtidig med at spændingselementet er fængende og på sin måde realistisk.



Kæledyrene /Bragi Ólafsson 
Genre: Roman 

Islændinge er sjove!
Emil får besøg af sin vanvittige (!) "ven" Havardur, og prøver at undgå ham ved at gemme sig under sin seng. Her er han vidne til hvordan Havardur overtager hans lejlighed og fører sig frem. Mens han ligger der, tænker han tilbage på hvordan de to mødte hinanden, og det er ikke uden humor.



Skyldens Farver /Gisa Klönne
Genre: Krimi 

Tysk krimi der foregår i Köln. Interessante personer, fx den overvægtige goth-pige der insisterer på at blive kaldt Bat, og hendes lidt ynkelige mor. Miljøet er blandt katolske præster og på en Sjælesørgerlinie, som giver et fint indblik i hvordan det er at være samtalepartner.



Panamericana /Simon Fruelund 
Genre: Kort roman

Finurlig, lille bog om en ung dansk/chilensk kvinde og hendes liv med den lidt aparte fader, uddannelsen, jobbet i biografen osv. Forfatteren beskriver med få ord mange stemninger og følelser.








De Andre / Anna Grue
Genre: Noveller


Jeg anbefaler Anna Grues nye novellesamling. Små hverdagsdramaer i det lette hverdagssprog som forfatteren behersker så godt. 



Dyster Viden /Berlinda Bauer
Genre: Krimi

Fin psykologisk krimi om den 12-årige Steven, der er blevet besat af at finde liget af hans onkel der blev bortført for næsten tyve år siden. Han kommer i kontakt med manden der i sin tid gjorde det, og det er interessant at følge deres brevveksling. Den pædofiles tanker virker realistiske, som de er beskrevet.. Også Stevens forhold til sin familie og bedste ven beskrives godt.”




Den Afrikanske Jomfru /Helle Vincentz
Genre: Krimi 

Spændende, rørende og meget aktuel og realistisk krimi - som jeg snarere vil kalde en roman med krimielement. Selvom hovedpersonen for mig er usympatisk, er hendes følelser beskrevet så godt, at jeg har lyst til at hun klarer den. Flot debut!


Efter Midnat /Haruki Murakami
Genre: Roman

Dette er ikke nødvendigvis en af de bedste, men den vinder bestemt ved et genlæs. Om menneskeskæbner i Tokyos underverden. Som sædvanlig tilsat lidt japansk magi.

Der er nogen synes, at Murakami minder om Paul Auster og David Lynch. Jeg er fan af begge og kan godt genkende mange af elementerne.


Den anden hånd /Chris Cleave
Genre: Roman

Den var hurtigt læst og desværre også hurtigt glemt igen. Men læs den alligevel, hvis du vil en tur til Afrika :o)


Ingen kommentarer: